U WILT

“Een hele verbetering in een van de mooiste straten van Haarlem”

De leegstaande ruimtes boven de winkels in deze rijks-monumentale panden zijn verbouwd tot vier appartementen. In overleg met de bouwhistorici van de gemeente Haarlem is een bouwplan gemaakt. Hierin zijn niet alleen de historische en monumentale elementen gerespecteerd, maar ook de eisen van de eigenaar zijn opgenomen om het project exploiteerbaar te maken.

“Antraciet metselwerk met onbehandeld hout geeft uitstraling aan bedrijfsruimte”

Op een bedrijventerrein in de Waarderpolder te Haarlem zijn twee bedrijfsunits gerealiseerd. Door de uitvoering in antraciet baksteen en zwevende erkers boven de overheaddeuren is een hoogwaardige uitstraling ontstaan. Een onderscheidend object in dit industriegebied.

“Fraaie en lichte ruimtes met royale afmetingen”

Dit bestaande kerkgebouw is verbouwd tot twee royale appartementen. Naast een goed ontwerp van de inrichting is het ook van belang geweest, dat het vergunningstraject snel kon worden doorlopen. Door onze kennis van de regelgeving en vooroverleg met de gemeente is dit gelukt en kon de eigenaar snel met zijn investering aan de slag.

 • project: verbouwing perceel tot twee appartementen
 • plaats: Haarlem
 • oplevering: 2013
 • opdrachtgever: Ruud Sluiter Beheer
 • aannemer: Bouwbedrijf Wieger de Jong

“Met minimale middelen een goed resultaat”

Voor zeven bedrijfsruimten hebben wij het ontwerp en de benodigde vergunningen verzorgd. De sobere uitstraling van de bouwmassa is gecombineerd met felrode kozijnen en deuren, die evenwichtig in de gevels zijn geplaatst. Met minimale middelen is een goed resultaat bereikt.

“Door een doordachte constructiewijze kon het restaurant grotendeels geopend blijven”

De oude woning boven het restaurant is gesloopt en vervangen door twee appartementen. Onze aandacht lag niet alleen bij het verzorgen van het ontwerp en vergunningen, maar ook bij een technisch en constructieve oplossing voor een verbouwing, waarbij het restaurant zo kort mogelijk gesloten kon zijn. Een verbeterde uitstraling van het pand en een goede belegging is het resultaat.

“Door vier units te situeren rondom een binnenterrein, is het perceel optimaal benut”

Aan de Emrikweg zijn op een vrij perceel vier bedrijfsunits gerealiseerd. Door de situering van het terrein zijn er twee units naar de straatzijde gericht en twee units aan een binnenplein geplaatst. Door de entreepartij van de begane grond te roteren ontstaat plasticiteit in de gevel en een overstek boven de overheaddeur.

 • project: nieuwbouw van vier bedrijfsunits met kantoorruimte
 • plaats: Haarlem
 • oplevering: 2006
 • opdrachtgever: Bouwbedrijf Reijnders en Blom

“Verhoging van de winkelpui resulteert in een royale uitstraling”

Het bestaande winkelpand is op het achtererf vergroot en volledig gerenoveerd. De lage en sombere etalage is vervangen door een pui die reikt tot de onderzijde van het plafond, waardoor in de winkel een lichte en luchtige sfeer ontstaat. De kozijnen en gevelbetimmeringen zijn uitvoerig gedetailleerd en de combinatie van antraciet geschilderd hout met natuurstenen plinten geeft de winkel een voorname uitstraling. Het eindresultaat is een bijzonder ruime winkel met een uitnodigende etalage.

“Een passend ontwerp in de binnenstad én een goede uitstraling van het merk”

Voor diverse brandstores van Cavallaro Napoli hebben wij het ontwerp begeleid en de vergunningen verzorgd voor de wijzing van de gevels van de winkels. De huisstijl dient naar voren te komen in het ontwerp van de etalage en tegelijkertijd dient rekening te worden gehouden met de soms strenge eisen van de welstandscommissie. Hiervoor voeren wij indien nodig, overleg met de gemeente.

“Tijdig implementeren van de bouwregels in het ontwerp geeft zekerheid in het vergunningentraject”

Voor deze zichtlocatie vlakbij het station van Haarlem hebben wij de bouwtekeningen en vergunningen verzorgd voor het wijzigen van een restaurant met bovenwoningen tot kantoorruimte. Voor de inpassing van deze nieuwe functie in een bestaand gebouw hebben wij onder andere met de brandweer overlegd voor een alternatieve oplossing voor de brandveiligheid.

“De heldere en transparante pui werkt drempelverlagend voor het winkelend publiek”

De winkel van damesmodezaak Joycelle is geheel verbouwd. Er is een nieuwe indeling gemaakt met een aparte opgang naar de bovenwoning. Tevens is de voorgevel van de winkel geheel vernieuwd. Het resultaat is een symmetrisch opgebouwde pui met royale deuren, die iets terugspringen ten opzichte van de etalage. Een strakke vlakverdeling, die door het gebruik van de materialen hout en natuursteen goed aansluit bij de historische omgeving.

 • project: verbouwing winkel in de Kleine Houtstraat
 • plaats: Haarlem
 • oplevering: 2011
 • opdrachtgever: Joycelle
 • aannemer: Bouwbedrijf Overdevest

Wonen in het riet

verbouwing totale woning

Wendy Smidt
René Filmer
Jan Gijzenkade 79
2025 BC Haarlem

T (023) 545 94 95
M (06) 462 163 73

info@smidt-filmer.nl

algemene voorwaarden

webdesign: www.pudelskern.nl